Thursday, January 26, 2012

Perkara yang HARAM di Iran

Salam semua.. Hari ni Teyn nak cerita pasal benda2 yg diharamkan dekat Iran. Iran ni negara yang tak mempunyai hak kebebasan bersuara. Jom tengok, rasa2nya boleh ke tak korang hidup kat sana?

1) Stail rambut Mullet: Rambut depan n tepi pendek, rambut belakang panjang~
2) Gmail (kene la pakai yg lain; yahoo ke hotmail ke :P)
3) Valentine's Day (Tak payah nak hari kekasih sgt la kan)
4) Rambut spiky@terpacak@cicak jatuh kat rambut, cicak mati
5) Buku cerita The DaVinci Code
6) Grill pada gigi (gigi besi)
7) Skinny jeans
8) Tattoo
9) Youtube (xde chance la korang nak tengok video dari kekasih kepada kekasih tu hahahaha)
10) Kucing (Kucing meow2 tu, bukan kucing garong ye :D)
11) Patung Barbie
12) Sebarang cleavage/belahan/lurah dendam :P
13) Harry Potter
14) Penyanyi George Michael
15) Kenny G
16) Batman
17) FACEBOOK!!! (teyn tau korang memang pantang kalau fb xde hahaha)
18) Tali Leher (agaknya takut ada org mati terjerut tali leher kot >.<)
19) Movie yg bertajuk 300 (best wooo movie tu T_T)
20) Subjek sains politik
21) Rambut pony tail@ tocang ekor kuda
22) Lagu rap (diorang tak suka org membebel merapu meraban haha)
23) Minuman beralkohol
24) Pig piggie dan daging pig pig
25) Ubat @ makanan sampingan / supplement
26) Pakaian yg warna terang sgt (takut silauuuuu bhahaha)
27) Membela anjing

Fuhhh banyak kann, tapi xpe teyn tengok banyak benda yg diharamkan tu mmg membawa keburukan ^_^

Disamping itu, ade pesanan penaja sikit:
Teyn join contest, tolonglah LIKE bagi Teyn menang wuuuu (nak kawennn haha)
1) Memula pegi kat sini page POH KONG ni dan scroll turun ke bawah ye~
2) Lepastu tekan LIKE macam kat gamba bawah ni okayyy, pastu confirm LIKE korang tu ye :)
Ape2 pon, Teyn nak ucapkan banyak2 terima kasih pada yang tolong like tu (kot2 nanti Teyn boleh belanja ampa semua makan nasik minyak kuikuikui)
Pada yg x like lagi tu rajin2 kan jari mengeLIKE...hihihi

Macehhhh sudi baca ^_____^

5 comments:

Saddila said...

pakai baju terang pun tak leh -__-

wanie said...

baju terang tu mnarik perhatian...wnita islam yg mmg warak takkan pkai bju mcm tu...

PERNAH KENA TIPU DENGAN KAWAN TAK?
TAK PAYAHLA KAWAN DENGAN ORANG MACAM NI..
http://pulsowanie.blogspot.com/2012/01/tak-payah-nak-tipu-pasal-life-sendiri.html

Ayie Abas said...

haram utk kebaikan tak apa teyn... :)

caliph shuriken said...

byk arr yg kena haram kt list ni, huh...

fyna said...

wooww....panjangnye list..
@@,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers