Friday, March 14, 2014

Tips memilih kolagen yang BAGUS

Assalamualaikum..

Semua orang terutamanya wanita menginginkan kulit yang gebu, anjal, montok, halus, dan tegang nak-nak apabila usia sudah memasuki angka 30-an.

Tahu tak badan kita ni mula kehilangan kolagen pada usia 25 tahun? Kalau umur dah 30-an agaknya dah berapa percent kolagen hilang dari tubuh kan? Kalau 40-an? 50-an?? Tambah pulak kita ni jenis suka makan benda-benda merapu, lemak tepu, makanan segera, suka berjemur dan memang jenis yg malas nak jaga kulit, lagilah penuaan tu jelas kelihatan.


Tak caya gi cek tengok ada tak garis-garis halus mula kelihatan pada mata, sekeliling mulut, tangan berkedut, kulit dan tak melantun/anjal, kulit dah kurang kemulusan.


Teyn mestilah pilih Collagen Shaklee! Tak main la make up tebal2 n camera360! hehe

So, skang Teyn nak share Tips memilih kolagen yang SELAMAT, CEPAT BERKESAN, TERBUKTI SECARA KLINIKAL, SEMULAJADI, HALAL

1. Seberapa tulen kolagen itu?
Ada 2 sumber utama kolagen yang biasa terdapat iaitu bovine (lembu) dan marine kolagen. Kolagen berasaskan marine adalah 60% lebih tulen daripada kolagen lembu. Ia memang semulajadinya lebih mahal (namapun semulajadi) berbanding yang lain tetapi ia sesungguhnya sangat berbaloi dengan wang yang telah dilaburkan.

2. Kolagen ikan yang dihidrolisis lebih ulung
Kerana ia lebih selamat dan ideal untuk meransang pertumbuhan kolagen dalam kulit. Ia juga adalah kolagen pelbagai fungsi termasuk mengurangkan peningkatan risiko penyakit dan mengatasi masalah fizikal.

3. Jisim molekul MESTI LEBIH RENDAH daripada 1000 Dalton
Ini penting supaya kolagen tersebut lebih mudah dicerna, dan diserap ke dalam usus berbanding kolagen kompleks daripada kambing, lembu, khinzir dengan JM 400,000

4. Kolagen sumber ikan
Kerana ia mampu mempertahankan bentuk asal "triple helix", iaitu struktur yang SAMA terdapat pada kolagen manusia.

5. Menyediakan asid amino yang penting yang sukar untuk diperoleh daripada makanan.
Asid amino seperti prolin membantu membina struktur tisu dan mengekalkan fungsi sel. Asid amino arginin yang membantu tidur dan menggalakkan prestasi bersukan. Dan banyak lagi asid amino perlu.

6.  Mengandungi asid hialuronik
Asid hialuronik semulajadi mampu menyokong baik pulih tisu penyokong terutamanya pada sendi.

7.  Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan.
Ia adalah satu kriteria yang sangat penting dalam pemilihan kolagen yang berfungsi untuk menganjal dan menegangkan kulit.

8. Mengandungi bahan antioksidan
Vitamin C, sangat penting untuk menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit. Vitamin B2 dan B6 pula penting untuk membekalkan tenaga semasa proses pengeluaran kolagen dalam tubuh.


Okay.. cukup lah tu dulu... Bagi awak2 yang belum berkolagen, JOM BER-KOLAGEN! Nak order Collagen Shaklee boleh order dengan TEYN ye..
SMS/Whatsapp 0174624283

Ok byeeee

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers