Tuesday, March 4, 2014

Tips kulit cantik licin gebu gebas

Assalamualaikum!

Nak tanya macam mana korang jaga kulit muka? Share lah sikit!
Kalau Teyn memang pemalas yang amat nak tempek2 segala mak nenek toner la. moisturiser la kat muka. Respect betul orang yang rajin gilos nak menempek2 ni. 

Teyn pakai pencuci muka biasa ja.. brand? apa2 brand janji ada aloe vera dalam tu sebab kulit Teyn ni agak sensitif, senang jadi merah je...

Dan hasilnya:
Haaa tak main la camera360.. kekeke 

Abaikan selfie gedik tu ya haha. Okay ada lagi a few other tips yang Teyn nak share dengan korang:

1) Jangan cuci muka waktu pagi
Ni petua orang lama2.. tapi seriously it works! Teyn sekarang memang amalkan ni.. Tiap malam sebelum tido je cuci muka pakai pencuci.. pagi2 bangun basuh muka dengan air je tanpa pencuci.. serius akan rasa kulit tu glowing dan lembut je...
Selain tu jangan lupa jangan miss ambil wuduk 5kali sehari, baru lah cantik lagi berseri-seri (bukan memang wajib ke 5kali tu?). hihi.

2) Minum air secukupnya
Yes, minum air cukup2 tu penting! berapa banyak yang dikatakan cukup? sehari dalam 2-3liter.. Air kosong ya, bukan sirap, oren mahupun milo! yang tu semua tak kira dalam 2liter tu...Cara Teyn, Teyn beli botol air yang boleh muat 2L air dan disiplinkan diri, tiap ari kena abiskan sebotol tu. Lagi pun kalau pagi lepas bangun tido tu korang minum air kosong banyak2, dapat membantu membuang toksin2 dalam badan, so takdelah jerawat! yayyy :)

3) Ambil supplement/makanan tambahan
Haaa bab ni Teyn memang suka.. Teyn lagi suka cantik dari dalam dengan ambil supplement2 dari tempek2 skincare... Selain kulit cantik, boleh jugak dapat benefit2 lain, bertambah sihat!
Supplement pilihan Teyn adalah:

ESP Shaklee! yang ni memang paling besttt sekali, Teyn tak tipu! Sebab Teyn dah try macam2 produk kecantikan yang ada dalam pasaran, yang ni paling ok. Siap boleh buat masker lagi~

Ni antara khasiat2 dia:
ღ ESP bekalkan protein untuk pembentukan sel kulit yang cantik dan sihat menggantikan sel kulit yang rosak 
ღ ESP bentuk sel kulit baru gantikan sel kulit yang mati di sekitar kawasan parut
ღ ESP menganjal dan menegangkan kulit
ღ ESP hilangkan parut dan jeragat
ღ Membaiki pigmentasi supaya tona kulit sekata


Dan jugak vitamin C! Vitamin C ni memang famous dengan mencantikkan kulit.. Artis2 mostly cucuk vitamin C kat kulit, tu yang cantik je... Tapi Teyn xsanggup la nak cucuk2 bagai, makan supplement je..

Ni antara kebaikan2 vitamin C
 Bantu tubuh hasilkan kolagen & memudarkan jeragat
 Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran luar
 Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelembutan serta kehalusan kulit
 Mencerahkan kulit


Kalau nak try jugak supplement2 ni, boleh je order dengan Teyn.. sebab Teyn pon ahli Shaklee.. dah selalu beli Shaklee, mestilah jadi ahli hehehe~ Apa2 boleh

SMS/Whatsapp Teyn
0174624283

Okay tu je, Bye~


3 comments:

Anizz Annisa said...

hye teyn teyn.. anis pon try jugak petua tu.. masalah jerawat pon hilang.. :)

Anizz Annisa said...

hye teyn teyn.. anis pon try jugak petua tu.. masalah jerawat pon hilang.. :)

Nurulee said...

Ee pun selalu cuci muka sebelum tidur je. hehe.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers