Saturday, November 26, 2011

Cara hilangkan bosan di rumah

Huargggh minggu ni cuti 3 hari.. memang la rasa seronok sangat2 bile dengar cuti 3 hari, rasa macam nak lompat2 kegembiraan..
Tapi lepas tu bile dah dok kat umah, boring pulak dah taktau nak buat pa.. Nak kluar takda duit, kena saving plak (takut hujung bulan kena makan megi la tu hihihihi)..

Jadi, apa nak buat ni?! Jom try yang ni~

1) Merapu di dalam entry blog
Ye, seperti yang teyn tengah buat ni, merapu di blog sebab dah boringggg gila dok umah, gila pon tak boring mcm ni, taktau dah nak watpa, botak kepala pikir nak watpa... hahaha.. jadi korang layankan aje lah kemerapuan serta kemerepekan entry ni ye~

2) Makannnnnnnnnnnn
Yang ni pon teyn slalu buat bila boring. Bila boring mula lah mengorek peti ais serta tempat makanan yang ada. Kuat makan sampai mak saya marah kenapa duit habis cepat sangat *sobs*sobs*.. Kalau terlebih rajin tu, lebih afdal masak, dapat la test power resepi2 terbaru disamping menambah kreativiti sesuka hati dalam masakan. Pastu org2 rumah jadi mangsa kena rasa makanan tu =.="
pinjam google punye
untunglah kau dik dapat makan piza~

3) Basuh baju
Tidak dinafikan lagi basuh baju merupakan amalan yang sihat. "Sihat apenye, pakai mesin je pon?" Tak. tak, ini bermaksud basuh baju menggunakan tangan. Ye, gunakan TANGAN. Cubalah try, mesti hilang bosan punya selain korang dapat membina otot2 tangan ketika memerah baju tersebut sampai cramp. Teyn pon hari ni dah basuh 20 helai baju dengan gigih dan jayanya, menggunakan TANGAN, siap letak Downy lagi, wangiii *bangga sekejap* XD
pinjam google punye
tengok tu muka bahagia je basuh baju~

Okayy tu je lah Teyn nak share dengan korang.. haha lapar lagi ni, rasa nak makan lagiii~ =.="
Dah2, nak pegi korek peti ais cari makanan, babaiii~

Macehhhh sudi baca^_^

4 comments:

Afiq Ryunosuke said...

layan koleksi movie2 yg disimpan dirumah sehingga anda bosan kembali....
XP

Eyda Dania said...

klu bosan...dgr lagu slow2 n tido..hehe...mkn pun sme r..=)

difficult easy. said...

haha. sama je aktiviti kita. :D

masa before cuti, beriye plan nak study. HAHA.

salam maal hijrah.

Korean Style Online said...

Nice blog that you have and good writing, continue and keep up a good work,
sesekali boleh lepak kat blog saya korean clothing online / korean fashion online. have a nice day...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers