Saturday, February 15, 2014

Selalu pening?

Assalamualaikum..

Pernah tak korang rasa camni: 
'tengah duduk pastu tiba2 korang bangun dan rasa pening2 macam nak terduduk balik'
'selalu letih dan tak bermaya'

Tu tandanya kemungkinan korang kurang darah merah atau nama saintifiknya, ANAEMIA.

Antara simptom/gejala Anemia adalah seperti di bawah:
  • Keletihan setiap masa
  • Pening
  • Sesak nafas apabila melakukan aktiviti fizikal
  • Kulit pucat
  • Kadar denyutan jantung yang cepat
  • Kurang daya ingatan
  • Kurang berat badan
Jika Anemia sangat teruk, ia akan menyebabkan:
  • Kegagalan jantung berfungsi menjadi lemah dan tidak mencukupi
  • Masalah semasa mengandung seperti melahirkan anak pramatang dan pertumbuhan janin yang terencat semasa berada di dalam kandungan.
Anaemia ni selalu berlaku pada kaum wanita dan ibu mengandung. Tapi kadang2 tak sedar pun yang kita ada anaemia.

So, untuk yang ada anaemia/kurang darah/bilangan darah merah rendah dan yang nak elakkan dari anaemia, saya cadangkan anda cuba supplemen Shaklee iaiu VITALEA. Vitalea ni adalah sejenis multivitamin.

Best kan? Bagus jugak untuk kesihatan menyeluruh, semuanya ada dalam satu tablet.

Berminat nak cuba?
SMS/Whatsapp 0174624283

Okay tu je la sharing saya hari ni.. BYE~~


2 comments:

Ayuni Sara said...

Amboi..intro sebelum promote. huhu. sy pun ada simtom anaemia, tp bila check darah oke je. myb sbb keturunan kut..hee.

Isteri senyum said...

Jom apply kerja kosong sini adik2

http://jawatan-kosongkerajaanswasta.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers