Friday, October 28, 2011

Lecturer ni buang tebiat ke??

Hari ni nak cerita pasal lecturer yang tetiba buang tebiat. Dahsyat ni, tak pernah2, memang mencipta sejarah~

Cerita dia cenggini: Pada suatu hari yang hening dikala kegigihan terlampau pergi ke kelas, ditambah pula dengan kegigihan serta kecekalan mendengar apa lecturer cakap. Dan tiba2 lecturer tu bagi arahan buat assignment yang berbunyi tak berapa nak sedap didengar:
Discuss the various chromosome alterations that can happen and how does this event effect the evolution of genome size?
WRITE YOUR ASSIGNMENT IN BAHASA MALAYSIA
pinjam hok google
muke semue tanjat boboi macam ni hahaha (motif letak gamba baby sbb rasa diri kiut mcm baby kononnye=.=")

Hek'eleh.. ape yg terkejut sangat kan? Wat assignment dalam BAHASA MALAYSIA je pun..
"*ehem*oh lupe, korang mat saleh 'nini cekelat celup', mane reti BM2 ni~"

Tak tak tak, bukan sebab kitorang mat saleh celup mahupun rendam, tapi tapi tapi kitorang tak biasa la sebab:
1) Dari sekolah dulu dah biasa belajar sains n math dalam english
2) Dekat matric n universiti pon pakai english
3) Ingat senang ke nak cari scientific term dlm BM? contohnye, naked DNA jadi DNA bogel>.<

Jadi cenggitu lah citenye.. bila ada assignment kene buat dalam BM, semua panik, baru nak mengendeng2 dengan incik google translate~

Walau macam mane pon, kite kene la saling memartabatkan bahasa kita dan jangan dilupa kepada lidah ibu(direct translation mother's tongue)..huhuhu kalau bukan kita, sape lagi nak naikkan bahasa kita kan?

Okeh tu saje bebelan saya hari ni, nak sambung buat assignment yang menimbun~ babaiiii

Macehh sudi bace^_^

5 comments:

Miss Xyz =) said...

hti2 wat assignment tu.. ahaha XD

era kecik said...

singgah pagi :) hehehe

Anonymous said...

hairul~~

kai said...

kene selak balek kamus DBP lah mcm tu ...
hehehehehehehe

Anonymous said...

perlu memeriksa:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers