Tuesday, October 4, 2011

Sebab Tak Hapdet Belog

Haluuuu makcik2 pakcik2 gendut semua..muahahaha (sila tengok perut masing2)
Lama sungguh tak menghapdet belog ni, kesangapan menghapdet melanda huhuhu
Masa duduk saja2 makan cekodok cicah belacan depan TV, banyak je idea wat entry datang mencurah2 ke ladang gandum sampai nak pecah kepala penuh idea.
Bila bukak leptop, cocok berokbeng pastu bukak belog, mulalah internet lembab tersengguk2 macam kereta tak cukup minyak, terus hilang idea nak tulis apa, idea diganti dengan maki2an sopan terhadap berokbeng bertuah.. ishk3 kesian berokbeng tersebut.=.="

Oleh itu, kami serumah geng2 menggedik decide dengan penuh eksaited nak pasang streamyx.
Namun malangnya bila kitorang pegi dekat agent streamyx, boleh la pulak dia kata kat kitorang: "Pegi carik tiang dulu."
Gapo dio suruh kitorang carik tiang, mcmlah kitorang tahu tiang streamyx hok mana satu..haiyaa~
Kalau setakat tiang gol tu hebakkk la kitorang nak cari, petik jari je spuloh yg datang tau~

muka2 dahagakan line streamyx yang laju =.="

Tapi jangan risau, kami tak berputus asa seperti boboiboy yang terbaekk!
Kitorang pon pegila TM point dekat Batu Lintang, Kuching. Okay time ni ok sket, die suruh isi borang pastu die fotostat IC bagai~ Bile dah siap isi, bagi kat die balik~
Pastu die kate "dah". Tu je. Kitorang tanye: "takde ape2 lagi ke?" tapi die ckp: "tu je".
Ohh maybe die akan call kitorang balik kot nanti~

Tapi..tapi..tapi.. sampai hari ni takde pon dia call2, dah dekat dua minggu.. sobs sobs~
TM tak bagi kitorang pasang streamyx kot, sbb student, takot xde duit nak bayar..huhuhu sadis betoi~

Jadi, terpaksa teruskan bersabar dengan berokbeng di samping jarang2 dapat hapdet belog. >.<

Kampung terbakar nampak asap, hati terbakar siapa tahu (pinjam ayat karamsinghwalia jap)

Macehhh sudi bace ^_^v

8 comments:

cik kiwi's said...

tyntynnn. memang nak pasang streamyx kena pacak tiang dulu..kitorang pun baru 2 bulan umah sewa ni pakai stramyx. memula mmg payah sikit. tapi skang dah ok. laju plak tuuuuu tenettt

Phat said...

situ x leh pasang la tu..sebab x de tiang...tu yg mungkin amik masa lama hehehe

harrazdani said...

allaaaa siannye..nanti datang laaa tu abg TM tu...

uncle hyree said...

kirim salam sayang kat semua dalam gambar tu ngehehehhehe

Syazwan Che Deraman said...

haii..

Nur Ruzaina said...

oohh ..kalau agent mmg gitu .. kalau staff TM tak sebut gitu ...ayat dia lebih kurang gini " maaf encek ..tiada tiang di kawasan encek .. "

Afiq Ryunosuke said...

biasa le....
org TM mmg lambat responds....
pakcik sendiri nk pasang kabel fiber optic org tm lambat dtg....
kali ke 5 pakcik request baru dpt....

Anonymous said...

Pakai jer tudung,tapi perangai mcm syaitan.kesian,kurang kasih syg.Mcm bipolar dh aku tgk kau.yer la,dah ada bf,kesian.habiskan sekolah dulu.tu yg fail byk tu.haha.budak biotech,berlagak la lagi.Tuhan kau dah murka.

ps. mulut kau besar,mcm blh msk butuh aku jer.tapi aku takda selera weh,muka kau cm sampah.takda ass,flat lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers