Monday, September 12, 2011

Benda kat blog yg buatkan orang kata 'OH TIDAK'

Korang suke ke kalau orang masuk2 blog korang dan kata 'oh tahi!'? Mesti tak suka kan? Meh sini nak tunjuk benda yang tak patut ada dalam blog korang supaya korang tidak lagi menerima makian tak sengaja secara percuma.

pinjam google punye

1. Korang paksa kitorang dengar dondang sayang kat blog korang
- Tak baik paksa2 wehhh walaupon korang fanatik sangat dengan lagu tu, baik hati nak share ngan kitorang lagu yang korang rasa paling best dalam dunia.
- Eh, bila masa plak aku paksa kau dengar? Kau paksa lahh tu, dah letak lagu takde butang nak tekan pause, terutamanya yang gratisan muzik tu, terpaksa la dengar jugak.. adoyaiiii
- Okay, pasni taknak letak dah.. Alolo merajuk lak, xkesah la nak letak lagu ponnn tapi make sure ade butang
menopausePAUSE ye~

2. Bajet kat overseas, nak winter sonata bagai~
- I tak kesah lahhh you lahir kat london ke, bapak you mat saleh ke, yang you nak mandikan kitorang dengan salji2 kat blog you tu buat pe? Bukan bertambah sejuk, bertambah panas tau tak?
- Tak payahh la nak letak benda jatuh2 tu sangat, wat semak mata, malas org nk baca blog kau.
- Eh blog kite takde salji2, ade daun jatuh2 je.. whatthefish, same je lahh, kau letak daun kering jatuh2, pastu nak suruh kitorang sapu daun kering tu, camtu? =.="

3. Nak tambahkan bilangan orang juling kat dunia ni
- Bace blog kau, trus jadi juling, kau nak bertanggungjawab ke? Abis tu yang kau letak perkataan pusing2 kat cursor tu, sengaja nak bagi org juling lah tu. Tak pon kononnye taktik nak pukau orang, bahaya2~
- Nak baca entry kau dengan penuh perasaan dan konsentrasi pon distracted dengan bende pusing2 smpai pening yg annoying tu. Dah arr nyusahkan org nak klik ape2, last2 tengok je la blog kau yg cntik sgtlah tu, malas nk komen sbb klik2 asyik tak kena je.

Dah2 tu 3 je Teyn bagi dulu, ada banyak lagi tapi yang lain tu simpan dulu. Yang paling penting, benda2 kat atas ni membuatkan blog korang berat, tengok drama dah 3 kali iklan kat TV3 pon x abis2 lagi loading blog korang. korang tukar dulu bende2 kat atas ni kalau blog korang ada benda2 tu. Kalau taknak takpe, teyn tak rugi apa2 pon.

Thankss sudi baca ^_^

16 comments:

merahitujambu said...

hehehehe,,macam2 hal je..=p..

jom buat kek untuk saya

http://merahitujambu.blogspot.com/2011/09/saya-nak-buat-kek-untuk-merahitujambu.html

♥Aien Najwa♥ said...

hehe..(^_^)..
den letak lagu den suke..mcmner si..wink2~~(~_^)~~..

p/s : Entri membuatkan ramai terase..kwang2..

Pinku no Ichigo Yuki said...

kite xleyh nk halang mcm maner org lain nk jadi kreatif... who knows ader org suke jgk bnder2 cmtuh. klo i, i xkesah pn sbb tu cara org decorate blog diorang.. =D

p/s: mebbe ada jgk someone out there yg xske cara u decorate blog u jgk?

teynteyn the doll said...

aien: letak lagu takpe, tapi make sure ade button PAUSE

pinku: oklah kalau berbelog semata2 nak kreatif tapi kalau kreatif tu buat berat blog pon tak gune, takde org nk datang blog tu. kalau pakai streamyx atau unifi takpelah, ce bayangkan org yg pakai berokbeng siput sedut tu cmne plak?

Pinku no Ichigo Yuki said...

nak wat cmne org yg buat blog tu gune internet laju n org yg visit stakat gune berokbeng siput sedut.... klo berat sgt blah je dri blog org tu

ADAM FIKRI said...

semua tu adam kat adam..sampai ati kutuk... <-- menangis

uncle hyree said...

membuat satu perkongsian bijak bersama teynteyn ..ingin tahu? jom ke blog uncle hihihhi

Cikgu Bada said...

betul le tu my dear teynteyn..cikgu sokong 100%..terutamnya bab lagu tu..semak kepala

Afiq Ryunosuke said...

diorang fikir yg lawat blog diorang pkai fiber optic nyer line kot....
tu pasal blog diorang suke sgt di berat2 kan....
:P

the only xeyra ,,, said...

setuju dengan Pinku no Ichigo Yuki ! wink wink :DD

kpah k-poh said...

tengok2..blog ni baru 3 bulan...hmmmm...ingat kan dah tahap otai dah....alamak dik...blogger otai yg pemes memes tu..mereka pun ada jugak tegur blogger baru benda2 macam ni...kira nya benda ni dah basi ler dik oiii...kalau otai2 ni tegur...pasti cara berhemah..bahasa lembut bagai..tapi kan adik ni tahap budak2..tu yg guna bahasa budak2 tu..kan..
Satu yg perlu kita ingat dalam berblog ni..lah kan..."itu blog mereka yg punya"..bukan kita yg punya..jadi mrk nak letak apa pun itu hak mereka..tak aci lah guna "tahi" sebagai bandingan...nampak cam kasar jer..
Personaliti berbeza antara manusia..romantik..ganas..pelik..kelakar..serius..bukan semua pun sama dgn prinsip adik tu..
Kalau tak nak terima apa yg ada dlm blog org lain..ni ada satu cara yg blogger otai selalu sarankan.."nampak tak tanda pangkah kat atas tu...klik situ saja..dan anda bebas dari situ.."
Amacam??

oranglidi said...

the simple is da better. kan

afzalsukasuki said...

hoho teynteyn suda mengganas sejak kebelakangan ini.haha :D

budakijaupendek said...

ye nice info =)

Maya Lisa said...

garangnye....


terpulang pada individu kot bagi Maya...


kalau kat dunia ni semua ada undang undang, mati lah... kan > kite pun nak ade freedom kat site endiri kan sayang ?

NewUpdate said...

why so serious? ni pendapat teyn, so why so serious? kata negara demokrasi, masing2 ada hak utk berkata, just pendpt, x baik marah2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers