Friday, September 9, 2011

Tanggapan yang salah dalam berbelog

pinjam hok google punyo

1. Tiap pagi lepas bangun tido dengan air liur basi, blogger check dashboard nak tengok gossip panas kat belog2 yg diorang dah folo molo.
- Haha kalau dia buat macam ni rasanya dia belum bangun tido sepenuhnya, dok tengah mimpi lagi tu. Takdenye nak check dashboard. Dulu time teyn mula2 berbelog (3bulan yg lepas) boleh la tiap2 hari menempek mata dekat dashboard tu smpai nak muntah hijau dah nk baca. Tapi skarang dah follow belog smpai beriban2 blog, sakitlahhh nak check kat dashboard satu2~
-Org slalunya akan datang blog yg ada connection ja contohnya ada dalam bloglist, yg slalu datang blogwalking blog diorang dan yang slalu ping kat group fb.
-Jadi, bukan penting pon wehhh folo molo niiii, tak payahla nak 'i follow u, u follow me back' sangat.. setakat nak menambah no follower tapi takde reader ape yang dapat? ape pon tak boleh~~~

2. Penulisan yang unik tu hebattt.
- Penulisan mcm 'Aq tulis cmniew bwu la comel, bwu owg skew glew ngan aq' yang unik (haktuihhhh unik la sangat)
-Yang tulis macam ni, nak tanya sikit: awak boleh kene sawan ek kalau skali tak tekan huruf 'w' tu?? Awak ingat org terkinja2 seronok tengok huruf w bersepah2 lam entry awk? Serabut perut tau tak, kalau boleh nak mintak password tolong editkan buang semua w tu. Tulis elok2 sikit lah jangan rosakkan bahasa sgt

3. Takde follower, blog mati
- Yang dok merayu2 'plsss follow me back' tu buat apa. Orang yang folo masa korang merayu siap melutut lagi tu,bukan follow nak baca entry pun. Sekadar menaikkan jumlah follower je. Tak menjamin bahawa blog korang best dan terbaik. Kalau korang wat entry best2, automatik follower akan datang. Kalau tak, syok sendiri je la wehhhh~


Tu jelah yang teyn rasa dan perhatikan selama setahun jagung 3bulan tomato berbelog ni... Harap2 takde yg sentap pulak, nak sentap bukan untung ape ponnn, diri sendiri yang rugi.. Kalau ada apa2 nak tambah sangat dialu2 kan mengomen ye...

Macehh sudi bace ^_^

18 comments:

ADAM FIKRI said...

setuju...follower skadar nombor..kdg2 ramai follower belum tentu dia dtg baca..bia dia ikhlas follow..comform ada reader

mr_right said...

betul.. kadang2 sampai tahap turning point yang mana followers hanya hiasan di sidebar sahaja dan tade yang datang komen dan memeriahkan entry kite kann.. huu

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/09/dont-break-my-heart.html

Fendy said...

followers beribu tp komen kosong....hahah.....

*rainyscream* said...

yang tak tahan tu ada yang merayu-rayu tu. adooi. Nasib ler sapa yang merayu tu, memang diabaikan.kalau tolong visit je boleh, tlg follow? tengok blog die mcm mne dulu..ahahaha *evil laugh*

Terbelog said...

x kire
nak sentap gak baca
entri ni

afzalsukasuki said...

apsal den terasa ni.ni rasa macam nak nyanyi lagu si shima.sesekali..ku rasa teringiiinnn..haha.ni masalah follower la ni ye?

*eh afzal guna huruf 'w' dalam follower tu..takpe ke :P

teynteyn the doll said...

@afzal: ishk ngade mu nih.. hok tulih follower tu takpelahh dh meme eja lagu tu.. ni hok ppandai tambahhh..
mcm ni: lettewwwwwwwwwww

sis92 said...

sis pun ada tulis gak entry psl
mana lagi best, folower @ komen

sis lbh prefer komen..tapi folower pun pntg..
sama2 pntg..
saya sgt suka bw..hehe

Mohd Izzar said...

uuu..betol tu.
bka dashboard tu pon. tgk mna tajuk yg menarik jew.hoho

annyss said...

setuju. yang tak boleh tahan sanggup bw and leave jejak suruh follow. pastu komen bukan main bodek lagi. Bila kita blogging tapi tak ada orang nak baca rasa macam cakap sorang2 je.

Lyssa Faizureen said...

setuju dengan semua tu , dear :)

caliph shuriken said...

siyes mmg susah nk baca en3 style byk huruf 'w' tu, huh...

ekabukanmakcikkau. said...

aku bapak nyampah kalau orang datang belog aku pastu follow dan soh follow balik haktuihhh mu .d utk mngelakkn perkara ini dpd blaku adlh dgn x bw ke blog org sebegini hahaha jadi dia x jumpe lah belog aku haha

alinac lover said...

salam kenal

Roti Telur said...

wohoo..saya pentingkan readers :D

PORUMAN said...

hahahaha .. nice info ...

Terbelog said...

sayam teyn..

mankete said...

tulis cmniew bwu la comel, bwu owg skew glew ngan aq' yang unik ni.. jeles letteewwwww www ww ww

mmg rasa mcm nak lempang dush2.. nyah tambah lagi ngan kaki dush2 ahahahahhahahahahaha

tu la kadang2 tak faham ngan bahasa budak2 la ni, aduiiyaiii..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers