Thursday, August 11, 2011

Karamsingh walia

Sape tak kenal karamsingh walia?? Sila angkat tangan mcm karamsingh walia.. Ala die ni yang femes slalu muka tertempek kat TV3 aduan rakyat tu~~
pinjam hok google

Die ni pemes sebab tangan nye yang selalu terangkat2 dengan tidak sengaja di setiap masa tak kira di mana berada serta ayat2 peribahasa yg power2 gitu. Ni meh teyn list kan sket peribahasa2 yg terkeluar dari mulut dia dengan sesuka hati:
1. Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke bawah
2. Tak lapuk dek hujan, tak lekang macam rambutan
3. Tiada rotan, pelempang juga berguna
4. Biar lambat asalkan tak cepat
5. Biar putih tulang, jangan kuning gigi
6. Di mana ada gula, disitu ada gula-gula
7. Kalah jadi abu, menang jadi arang, seri jadi abu bakar
8. Carik-carik bulu ayam, lama-lama jadi shuttlecock
9. Secupak takkan jadi 18cupak
10. Gajah mati meninggalkan gading, udang harimau mati meninggalkan kulit, manusia mati meninggal dunia
11. Sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula makanan di dalam mulut
12. Harapkan pagar, pagar tidak boleh diharap
13. Alang-alang mandi biar guna sabun
14. Berapa berat mata memandang, berat lagi seguni beras
15. Cubit paha kanan, paha kiri tak rasa apa-apa pun
16. Diam-diam ubi berisi, diam-diam orang bisu
17. Hidup segan mati ditanam
18. Ikut hati mati, ikut rasa merasa
19. Lembu punya susu cap teko dapat nama
20. Sehari selembar benang, lama-lama benang habis
21. Jika kail panjang sejengkal, beli la yang panjang sikit kalau nak ngail di laut
22. Hendak seribu daya, tak hendak tak apa
23. Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik tak hujan
24. Sebab pulut santan binasa, sebab mulut habis pulut
25. Kecil kecil cili padi, kecil lagi biji cili
26. Kalau sudi katakan sudi, kalau tak sudi boleh blah!
27. Kampung terbakar nampak asap, hati terbakar siapa tahu <--yang ni femes

Ade banyak lagi ni tapi yg ni pon da cukup banyak kan kan~ Adik2 semua, sila jangan guna peribahasa di atas dalam karangan ye, nanti cekgu bagi anda telur ayam=.="

22 comments:

RerameUngu said...

hahahaha...

terbaekkkkk....

apek poyo said...

dak teyn ni kalau merapu mmg terbaik!!!
hahahha

syiela said...

hahahha..ssh karam sing nk cari mkn lpas ni

Terbelog said...

macam2 la teyn ni haha

el said...

hahahaha sakit molot2 ni gelak sabo je lah

nurani said...

hahhaha..jgn lupe tgn d naik n d trun kan..huhuhu

AIEN NOT ALIEN said...

baca ni sambil tangan bergerak-gerak..baru ada feel...hihi..

moneymakergroup said...

karam aku di lautan cinta ...

lalalala

Safee Sali Dirisik Kelab Jerman

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

sorong papan tarik papan ..letih la aku macam ni ..huh

:)

Terbelog said...

ambik muka dia ni
dah minta izin ke
kene saman kang hehe

cemomoi said...

bulu tangan kalo tak panjang jangan harap la nak mengerbang cam dia...

bloghok said...

BELI TAK MURTABAK TADI?

syahirooAhmad said...

pantun dia pelik2 ar... tapi ada gak maksud~

saya dewi said...

haha. sies klakar. patut lar dia femes. memang karammmm. hikhik =P

Ubi Kentang said...

wah...bertambah kamus peribahasa eden..thanks ye..hehe

ekmal said...

nk copy la peribahasa dia ni..eh btw kajian sy la, dia ni angkat tgn stiap 3 saat..haha :)

Pesona Algebra said...

hahahaa, bolih masukkan dlm buku Peribahasa terbitan Awak ;p

caliph shuriken said...

yg last skali tu mmg femes, hikk...

anamizu said...

hahaha adoila teynteyn nih =P

ZouL said...

hahaha..terbaekk peribasanya..lama tak tgk dia kt TV3 tuh..kemana tumpahnya kuah kalau bukan kebawah ye tak hahah

raider150 said...

ada lagi...ingat jgn main atas mata pedang ,ada yg mati kena tendang ....hahahahahahah

Saridah said...

Ayo yo yo..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers