Monday, August 8, 2011

Tentang perfume

Nak berbau harum di hari lebaran tanpa berbau hangit setelah jauh berjalan mengutip duit raya? Ini bukanlah iklan tajaan One drop perfume mahupun perfume paradise. Tapi teyn nak cite sket pasal perfume yang korang beli seminggu skali sebab bile sembur punya banyak xingat dunie=.="
Ada 4 jenis perfume
1. Cologne -4% minyak pati
2. Eau de toilette (EDT) -8%-15% minyak pati
3. Eau de perfume (EDP) - 15%-22% minyak pati
4. Parfum -22% minyak pati

Jadi pepandai lah korang pikir yg mana satu korang pakai dari pagi smpai esok dok bau lagi..

Tips untuk pakai perfume

Waktu siang: semburkan pada pergelangan tangan, sendi kaki dan perut. Cara ni utk elakkan tindak balas perfume ngan sinar UV supaya xberlaku skin irritation.
Waktu malam: spraylah sesuka hati anda smpai abis sebotol, tapi lebih afdal dekat leher

-nak tau perfume ori ke x? goncang perfume tu pastu tengok buih dia.. kalau sikit pastu cepat ilang tu maknenye tak ori~

Xtau nak pilih perfume yang mana?? Boleh try kuiz kat sini dan kat sini okayyy

Macehhh sudi baca~ ^_^

11 comments:

Khairil said...

kadang2 rasa macam tak sah kalau keluar rumah tak pakai perfume...huhuhu

petuapakar said...

Jangan terbeli reject perfume sudah....huhu

stellaizz said...

suka perfume bodyshop.....bau vanilla rase nak mkn mkn mkn ye

AIEN NOT ALIEN said...

suka perfume yang soft je baunya..

thankz teyn kongsikan info pasal perfume...

pasti berbau wangi di hari lebaran..hehe..

shahjiehan said...

la..baru tau.. igtkan eto de toilete tu utk toilet... hehehhe...


nak yang freeee!! link awak bagi tu pmpn pye lahhh

ahmad endo said...

memang tak tau camna nak pakai @ beli perfume sekali...hehehe

wan_cikgumuzik said...

aikk?? orang tak pakai perfium buat entri pasal perfium? ganjil nihh,.. hehehhee.. dah laa ubat ketiak pon tak pakai..

lalalalla... kamo memang bijak..!! terbaik lah sayanggg...

Terbelog said...

tgk keaadaan
kalo kua ngan org penting pakai perfume
kalo ngan awek pun pakai
kalo ngan skandel x...padan muka dia haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

perfume oh perfume

thanks ya share

baru taw . hehe

:)

el said...

thn lepas dpt menang contest adiah one drop perfume..smpi skrg x abis2 lg pki..tp tulah x reti beli perfume..x tau yg mn satu wangi kehkehkeh

caliph shuriken said...

mmg ada byk beza 4 jenis perfume tu.. sbb sy jual ori branded punya.. nk harga murah compare harga counter sila laa order ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers