Tuesday, August 16, 2011

Nak sambung belajar?

Korang nak sambung belajar lagi? Tapi tak dapat masuk universiti? Ada masalah kewangan? Nak jadi doktor tapi pointer/result tak brape nak okay? Jangan risau, nak seribu daya taknak seribu dalih.

Sebenarnya sekarang kat Malaysia ni takde sebab/alasan yang boleh membuatkan korang tak sambung belajar lagi.. banyak lagi peluang2 sambung belajar, cume tunggu korang nak atau taknak je.. Tak dapat IPTA, boleh masuk IPTS contohnye macam Taylor's University.

Skarang ni Taylor's University School of Biosciences dgn School of Pharmacy tengah nak ambik student untuk intake September. Bioscience ni lebih kurang macam yang teyn amik skarang ni lah biotech, die lebih kepada membuat kajian2 dan penemuan2 baru dalam bidang sains. Slalunya orang yg nak jadi doktor tapi xdapat boleh masuk bidang ni sebab subjek yg dipelajari lebih kurang sama je dengan budak medical. Pharmacy plak mesti korang tau, ala kedai pharmacy kan jual2 ubat jadi lam bidang ni korang akan belajar camne nak buat ubat, setakat panadol tu petik jari je korang bleh buat..xde hal punye lah.

Ala..kite nak masuk tapi takde duit lah...
Takpe, jangan risau, ade banyak bantuan kewangan yg ditawarkan macam biasiswa dan pinjaman..Boleh tengok dan try apply kat SINI

Ade sorang kawan Teyn ni die masuk Taylor's University, ditaja lak tu.. Skarang dia dah dekat Amerika (Wuuu tak aci, sampai ati tinggal kite kat Malaysia--> jeles tgk kwn2 teyn ramai pegi blaja kat overseas). Macam kawan Teyn tu die 2 tahun kat sini lepas tu lagi 2 tahun Taylor's University hantar die pegi overseas, untunglahhh... Mula2 dia pon xdpt apa2 bantuan kewangan tapi lepas first sem dia mintak terus dapat tajaan~ Mencik!

Korang berminat nak masuk Taylor's University n amik bioscience atau pharmacy?Tak kirelah nak ambik pre-U ke, diploma ke, degree ke, master ke, bolehla tekan iklan gambar jagung induced mutation tak pn gamba botol ubat kat iklan blog ni ye...

p/s: entry ni untuk BE nuffnang yang baru, alhamdulillah rezeki ramadhan dapat lagi satu BE, sayang lebih ni!

15 comments:

mr_right said...

wahh. da macam iklan plak kann. hehe

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/08/isu-cik-anon-lagi.html

#tips nak senang dapat BE camne ek? mr right nye cam payah jek. hhe

ekmal said...

utk bumiputra melayu, apply je uitm, sure dpt..yuran murah, fasiliti terbaik..so ape lg?hehe

teynteyn the doll said...

@mr right: kekeke meme iklan pong... esok teyn wat entry tips BE utk kamu ye^^

@ekmal: banyak peluang sebenarnye kan kan..

Cik Bell said...

untOngla taylor's Uni,free2 kena promote.hehe ;p

teynteyn the doll said...

@cik bell: muahaha mana ada free2 kena promote nihh.. dop baca dpt BE tu~ kuikuikui

caliph shuriken said...

klau lebih details bole jadi en3 kategori advertorial ni ^^

syiela said...

hehehehe... taylor's mesti best di promosikan :)

petuapakar said...

Pakar dah lama tinggalkan alam persekolahan...hu3.

BTW promosi terbaek!!

teynteyn the doll said...

@caliph: entry advertorial tu cmne?? ta tau la

@syiela: hehehe

@pakar: muahaha apa yg terbaek nye~

A'IM said...

banyak dapat BE..hehe leh ah belanja...jom g jepun

caliph shuriken said...

teyn:
utk en3 advertorial ni, nuffnang hnya bg kt blogger yg layak saja.. contoh, blogger redmummy..
kebanyakan en3 beliau jenis advertorial (stiap satu en3 dibayar ratusan ringgit)
en3 jenis ni khas utk promote new produk atau special event, lebih kurang cmtu laa ^^

hyz said...

x larat nak blajar lagi.. huhuhu

putry arisa said...

waa.. sme kos la kite.. hihihi..
cume beza tmpat bljr je... hope law ad rezeki boleh la smbung sne ea.. =)

Terbelog said...

baek punya promote ni hehe

raider150 said...

terus kan usaha tu..semoga berjaya...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers