Tuesday, August 23, 2011

Tips mengenali lelaki melalui facebook

Korang semua mestilah ada facebook kan kan?
Ehem2, macam lah teyn xtau korang slalu mengorat2 kat facebook kan kan kan~~~
Ada jugak yang bercouple lepas kenal kat facebook, dan2 tukar relationship status..
Jadi kepada makwo2 semua, teyn ada tips skit cara nak kenal peribadi lelaki dgn mengSTALK pesbuk dia..muahahaha memang best stalk2 nihhh~
1. DP bersama retis
Kalau profile picture dia tgh posing ngan retis maknanya mamat nih suka tunjukkan sesuatu yg dia bleh banggakan. Dari aspek lain, mamat ni ada wawasan yang luas, ada banyak teman (terutamannya teman wanita... buaya!!)

2. DP dengan makwo cun melecun
Kalau kat profile picture ngan makwo cun sokmo tapi tu family dia(kakak ke adik ke), maknanya dia seorang yg utamakan family. Kalau makwo cun tu bukan family dia, ternyata ini juga buayaaa~~ hahaha

3. Hapdet status sokmo
Lelaki yg slalu update status ni seorang yg nak perhatian. Kalau status dia asyik mcm dok mengeluh je, maknanya mamat nih sorang yg emosional, tak boleh uruskan hidup sendiri. Kalau status asyik mengkritik org lain, maknanya dia ni terlalu inginkan kesempurnaan.

4. Dapat skor tinggi tiap2 kuiz
Kalau dia dapat skor kuiz tinggi slalu maknanya mamat tu seorang yg kompetitif dan sukakan cabaran. Die mudah bangga ngan pencapaian dia. Memey ah dia ni aktif dan reaktif tapi dia ni tak peka pada perkara penting mcm birthday anda =.="

5. Friends beriban
Kalau dia ada friend smpai beribu ni maknanya dia berjiwa sosial ya tuan2 dan puan2. Mamat ni percaya dgn kemungkinan yg akn berlaku dan berpandangan optimis dalam perhubungan.

6. Slalu add awek je
Asyik2 add awek je, ahhhh ini pon buaya playboy!! hahhaa add bebanyak kononnye wat koleksi=.="

7. Friend dia sikit
Friend sikit xbermakna dia tu xda kawan. Tapi dia ni setia walaupn sedikit tertutup. Dia tak banyak bagi org tahu perasaan sebenar dia, tapi kalau nak bagitau seara terbuka, dia akan jujur dengan perasaan dia. Mamat ni jugak sorang yg serius dalam relationship.

Hah tu diaaa... pasni pepandai la ye pilih2 laki kat facebook muahahaha~

14 comments:

Cik Bell said...

wah..bagoslah teyn..leh jdi pakar psikologi.hehe

Amyra Azhar said...

wah..like like ;)

apek poyo said...

huhuhu..kalau yg takdo FB camno plak teyn..
mcm den

Paris Hilton (xila) said...

wahhh u buat ujikaji ke ni

Afiqa Dayana said...

ewahh, sempat buat experiment tuu . hihi

Eyda Dania said...

lelaki kt fb xleh cye..thanks..bgi tips 2..akn di trykn t..hehe

Eyda Dania said...

lelaki kt fb xleh cye..thanks..bgi tips 2..akn di trykn t..hehe

budakijaupendek said...

nice entry! =)

Afiq Ryunosuke said...

pakcik tk mcm tu....
:P

Shah Blogger said...

hahaha artikel ni kelihatan suka suki. Tp x sume cam tu teyn :P

genial said...

suskes untuk bisnis teyn nya :)

aiNa yaZiD said...

teynn buat ujikaji ke ni..? hehehe. Tapi yg add awek je, tu memang buaya playboy.~! huhuhu..

Mohd Izzar said...

uih..mna tau soma2 ney..
buat research ke?

Terbelog said...

gagah betui lelaki tu kan teyn hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers