Friday, August 5, 2011

Nak kutuk atau nak bagi nasihat?

Dalam petang yang syahdu, teyn tengah membelek2 serta mengstalk2 fb (sape yang ade kat news feed tu memang siap kena stalk muahaha) tetibe terjumpa plak satu page ni. Nama page ni ANTI Pavilion KL Kids. Hmm ni screenshot dia


Page ini adalah untuk meng"anti" budak-budak yang suka berkeliaran di hadapan Pavilion. Katanya tak mahu anak dan bangsa kita terjerumus dalam kesesatan dunia & ideologi barat. Okay niat page ni dibuat memang baik, teyn pon sokong jugak.

Tapi bila teyn belek2 lagi (maklonglah stalker professional), orang sesuka hati post gambar orang yang diorang tak puas hati dan sesedap rasa mengutuk2 hamba allah tersebut (bulan2 posa pon ada=.="). Kenapa mesti nak post gamba orang yang tak senonoh tu? Bukan ke membuka aib orang tu benda yang x elok? Dan kenapa korang nak kutuk2 kat situ instead of korang pegi je bagi nasihat kat budak tu??
Rasanya objektif page ni dah menyimpang dan Admin page tu kena lah perbaiki balik bnda yang silap tu, bukan nya menambahkan kerancakkan sesi buat dosa berjemaah mengutuk2 orang.

Korang pulak rasa macam mana? Mintak pendapat korang, komen ye..

Macehh sudi baca=)

20 comments:

Fathiah Hamim said...

memang dah lama pun page neh. dah takda keje agaknyaa admin tuh

mankete said...

yup harap boleh la kurangkan sesi kutuk2 tu dapat dosa kering ja . seolah2 memakan daging saudara sendiri

Aku Afzal said...

hmm.nak pegi jengah jugak.dorang letak muka bebudak tu ke?ai sian2 mengaibkan.eventhough bebudak tu ke sana..dorang mesti lost sebab tak tau kenapa dorang dikutuk cenggitu kan?lainla kasi blur muka ke..tak pun pas kasi nasihat ket bebudak tu, then bebudak tu melawan @ marah2 bagai..ha baru la tempek muka dlm fb.haha

wan_cikgumuzik said...

alamakk... kaki pavilion dah sentap.. kah kah kah kah.. jom kita pi lepak kat situ esok jom.. kita beramas mesra kat situ.. tgk ada tak org nk amik gambar kita.. kih kih kih..

bagi abg memang tak patut laa depa buat page tuu.. memecahbelahkan ummat namanya tuhh... bengong..!! hahahhaaa

jaja said...

hah kan teyn da xpuas ati tuhh hikhik beselah tu kalau ade buat salah orang sume tau nak hentam jek kan :)

Terbelog said...

pada pendapat saya..































ZZZzzzzzzzz..

sori-sori tertido plk









biasa la , bulan puasa. :0

teynteyn the doll said...

fathiah: haha ye la kot~

man: tu la bulan2 posa pon teyn tgk dok rancak lagi

afzal: haha tempek2, memfemeskan diorang lagi;P

cikguwan: haha teyn pgi shopping n makan2 je lah kat pavi, mna da lepak2

jaja: ye2 mcm kes adinda evans tu >.<

terbelog: zzzzzz

cucu umie said...

aishh..bulan pose pon nak bt bnda mcm gitu ker..aishhh

diana said...

rasanya lebih baik kalau admin tu kumpul rakan2 lain dan pi kat pavillion tu,sma2 bagi nasihat dan edarkan risalah2 pada budak2 tu..
bukan dengan cara buka page yang semata2 nak menghentam orang lain..
itu bukan jalan yang betul tapi kerja yang sia2 je..

teynteyn the doll said...

cucu umie: haha xtaulahhh depa ni

diana: cadangan yang hebakkk, 10markah untuk anda!

Adsense Performance said...

The story and very meaningful!
It's hard to describe!
I'm glad if you visit my blog.

LOCKED said...

pun salah mun lepak ka? or there is smthing kmk xngga? xD

Mohd Izzar said...

klu nk anti pon..jgn la kutuk..

nurani said...

kutuk je memanjang..adehhh..

teynteyn the doll said...

adsense: LOL, no thanks

Locked: ntahla, dak nya xpuas hati cara berpakaian n cdak lepak jak, x shopping sia=.="

izzar n nurani: tu lah, rancak sgguh buat dosa berjemaah

taliff said...

Pelik, kutuk orang, tapi perbuatan sendiri terkutuk..a.deh3x..pelik3x

kaizen said...

ni la keje dak2 yg xde keje....

latest entry Apa Yang BLOGGER PERLU ADA?? [PART 2] & Urban : Camera Paling CANGGIH

♥Aien Najwa♥ said...

Apekes la budak2 2 erk..xdek ilmu dan agame nmpak gaye nyer..dhla bulan2 ramadhan..haish !!!

Afiq Ryunosuke said...

aish~~
dunia2....

Terbelog said...

itu namanyer
ketam aja anaknyer bejalan hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers