Saturday, July 16, 2011

Jom daftar ramai2!

Selamat hari sabtu semua!! Ni mesti korang sebok siap2 nak pegi jalan kan kan. Makasihhh kerana menyempatkan diri bace entry ni...
Dalam entry ni, Teyn bukan nak membebel mcm biase hehehe nak promote n nak ajak korang join benda ni ramai2~
Jom la kite same2 wat organ donation atau derma organ (bukan organ yg men muzik tu tau)
Bukan ape, nanti dah mati korang derma je lah organ2 tu bukan pakai lagi ponnn, watpe membazir bagi ulat2 kat lam tanah tu mkn, baik bagi org lain pakai betoi tak??
Dapat pahala besar tau derma organ niii... Doktor2 pon cakap skang ni ramai org mati sbb xdapat penderma organ, cube bygkan dgn organ2 korang tu, korang dapat slamatkan beberapa ketul nyawa.. kan best tu~

Cara nak daftar? Senang je~ Korang pegi kat website ni:
Pastu klik donor registration, die kuar mcm gamba bawah ni, korang klik kat tempat yg mcm teyn bulatkan tu (klik kalau mata xbrapa terang):
Pastu dia akan kluar mcm kat bawah ni (klik klau mata x brapa terang) tapi make sure korang connected dengan printer sebab lepas isi korang kene print untuk korang tandatangan. Kat situ korang bule pilih nak derma mata saja ka, jantung saja ka atau nak derma semua organ, terpulang pade masing2=)
Pastu buleh la post ke:
Pusat Sumber Transplan Nasional
(National Transplant Resource Center)
Hospital Kuala Lumpur, Jalan Pahang,
50586 Kuala Lumpur, Malaysia.

senangkan~ slamat menderma^.^

5 comments:

Fathiah Hamim said...

teyn derma apa? hehe

teynteyn the doll said...

teyn nk derma smua... hehehe

wan_cikgumuzik said...

perrrgghhhhh..!!! terrbaeekkk punya info..!! bagus2..!! cikgu tabik springg sekali kat kamo.. toing toing..!!

tapi kan?? pernah terfikir jugak.. derma2 organ nihh dari sudut agama mcm mana plak eek??

tolong wat research dan buat satu entri boleh tak?

-ini task/assigment utk kamo mggu ini ok...

keep it up..!!

Terbelog said...

erk..
fikir dulu ye teyn
berat ni

deqlis said...

Tolong vote picture saya


1. Klik LIKE this page..

http://www.facebook.com/MyWrangler?ref=ts

2. Then gi
http://apps.facebook.com/mywranglerway/

kat "search photo" type "Ellismelia Mohamad" then kuar gambo saya pakai baju biru...then LIKE yer..

klu leh guna gak ID mak/ayah/adik beradik/kawan dan tlg vote byk2x..thanks u..

atau sertai GA saya di SINI.. Timaceh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers