Saturday, July 23, 2011

Rahsia ketiak teynteyn wangi

Ni nak pokpek pasal ubat ketiak atau nama glemernya deodoran. Tau tak deodorant?? Ala yang korang sapu kat ketiak tiap ari, kalau tak sapu rasa resah gelisah sentiasa tu... Haha idea pasal ubat ketiak ni sedikit sebanyak disumbang oleh wan_cikgumuzik sebab ari tu time dok sembang2 terkeluar plak topik pasal ubat ketiak. Hahaha

Camne deodoran ni berfungsi?? Deodoran diperbuat drpd wangian/perfume untuk tutup bau busuk bila bakteria dengan seronok bermain2 di ketiak korang yang berpeluh mencurah2 ke ladang gandum. dan jadilah koko crunch!
Okay yang tu kira ok lagi, yang ada antiperspirant tu... tu yang bahaya.. Satu, sebab Aluminium Chlorohydrate digunakan untuk buat road block kat ketiak korang supaya peluh2 tak boleh keluar pergi perhimpunan bersih=.=" Kedua, bila dah road block, jadi semua peluh2 mendap je kat dalam rumah, xleh nak kuar... Bila dah mendap jadi tension, tu yang boleh sebabkan macam2 penyakit. Kan peluh ni untuk buang toksin dan garam berlebihan dalam badan kita. Tengok, kalau kita demam pon bagi berpeluh trus elok demam. Ada jugak doktor cakap ni bole sebabkan kenaikan risiko kanser payudara. Hah, yang laki xpayah nk cakap 'fuhh, legaaa'.. korang ingat laki x kene kanser payudara??? Tak terkecuali okayyy..

Jengjengjeng Teyn mau bagitau satu rahsia niii.. syyhhh jgn bgtau org len, kite2 je tau... Hehehe kalau nak tau, Teyn xpernah pakai deodoran. Ya saya ulang, TAK PERNAH. Mungkin korang rasa eee jijik dan pengotornya teynteyn... Tapi hakikatnya, disebabkan xpernah pakai deodoran, badan Teyn xberbau pon... Tu la mcm org cakap, skali dah pakai xboleh stop sbb once xpakai bau badan jadi semerbak baunya smpai memengsankan orang=.="
Lagi satu, time mandi tu gosok la betoi2...jangan malas sangat nak mandi kambeng je...=.="

p/s: kepada makcik2, jgnlah ajar anak2 kamu pkai deodoran ye

11 comments:

mankete said...

alamak man dah simpan rahsia, teyn dah bg tahu sendiri ehehheh

Cik Azizah said...

shuttt...jijah simpan rahsia teyn...ngeee~~ eeeeee

Miss Xyz =) said...

haha XD jdilah koko crunch! hahahahaha

wan_cikgumuzik said...

hanya aku yang paling banyak menyimpan rahsia teyn ok..!! lalalalala,,

lala shaheila said...

rahsia...rahsia...

Mohd Izzar said...

wow, pengakuan...dasat..

Mohammed Faizal said...

adoi...tak penah jumpe entry pasal ketiak...lagi-lagi dari blogger perempuan...haha...hebat

Afiq Ryunosuke said...

ooo~~
pakcik pkai deodorant batu tu....
:) yg tu original punye....
tkde bahan kimia....

cik bulan said...

gamba ape tu ..punya tonyoh kat ketiak..hahaha

Terbelog said...

x nmpk gamba la teyn

Mansur said...

deras enjen nya tok ahahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers