Monday, July 25, 2011

Segmen putus cinta

Klik SINI untuk join...

Haha kali segmen putus cinta... segmen sedih niii..huhuhu...
Nak tak dengar cerita putus cinta Teyn? Tapi cinta monyet je la.. Dengar ni ye teyn nk cerita, jangan tido tau~

Masa muda2 dulu pada tahun 2007 (muda lagilah baru 17), time tu baru abis sekolah (abis SPM merdeka!! haha). Teyn berkenalan ngan sorang mamat nihh, nama samaran Y. Berkenalan biase2 je lahh, pastu die lak mintak couple hah.. Mula2 teyn xmau, tapi dia dok pegi tepon kawan2 teyn suruh pujuk teyn terima dia=.=" So kesian ngan kawan2 teyn semua terganggu, teyn pon terima je lahhh.. layanzzz

Time bercouple biasalah, everything is too good to be true... Apa teyn nak, cakap ja, Y bagi semua.. Akaun bank teyn, Y bank-in smpai ada Rm3000++ dalam tu. Daripada Teyn xpandai minum starbucks sampai jadi pakar minum air starbucks, coffee bean dan air2 mahal bagai~ Hampir setiap hari pulak tu kitorang jumpa...

Pada suatu hari, dia janji mau datang tapi dia xdatang2. Sungguh pelik dan ajaib. Teyn pon tunggu dan tunggu, call tepon pon off memanjang. Hmmm.. x boleh jadi ni, esoknya teyn pegi kat area rumah dia kat Selayang (boleh tak bayangkan Putrajaya ke Selayang??=.="). Pegi sana nasib terjumpa kawan dia huhu.. Nak tau apa dah jadi dengan dia???
Dia dah masuk lokap! Tak tau la sebenar2nya apa kesalahan dia kerana banyak versi cerita dari orang tapi teyn rasa kes curi, mungkin curi motor... Bila dah tau tu, terus teyn teringat duit2 yg dia belanja teyn semua duit HARAM! Patutlah dia banyak duit walaupon xkerja, bila ditanya dia kata mama dia yang bagi=.="

Masa kawan dia dok story mory kat Teyn tu, datang pulak seorang budak pompuan, nama samaran F. Kalau nak tau, F ni adalah kekasih si Y sorang lagi! Rupa-rupanya bila siang Y dengan teyn, bila malam, Y dengan si F. Diorang berdua slalu tengok cerita indon 'Puteri yang Terbuang' sama2 kat rumah si F. Dah lah tengah sedih frust ni, kakak angkat si F ni pulak nak cari gadoh dengan teyn (ade ke patot nk wrestling ngan teyn yg comel ni=..=")

Nasiblah abang kepada si F ni ok. Abang si F ni story mory la dekat teyn pasal Y (sebab diorang berdua member). Ada lagi benda yang mengejutkan teyn dapat tau. Dulu si Y ni pernah couple dengan sorang ni, nama samaran N. Pendekkan cerita, si N dan Y ni dah ada anak bersama. Ya saya ulang, ada ANAK bersama. Tapi Y taknak bertanggungjawab.

Time tu memang down abis2 la. Tak tau nak pikir apa. Tapi teyn sekarang kawan dengan si F dan N. Semalam baru jumpa N, peluk2 lagi. Ape2 pon Teyn pegang kata2 ni
If You Really Love Something Set It Free.
If It Comes Back It's Yours, If Not It Wasn't Meant To Be.

Tu jelah salah satu cerita putus cinta tragis yang teyn lalui. Ada banyak lagi sebenarnya...

Macehh sudi baca^.^

8 comments:

wan_cikgumuzik said...

owhhh.. putus cinta eek?? ngeee.. sedey2... memang tragis sbb tipah tertipu.. ngeh ngeh,, tape2.. abg kan ada.. lalalalaa.. kisah abg lg sedey ok..!!

adamainaa.com said...

Assalamualaikum..

ehh.. orang atas ni dah komen dlu. hahaha

Sbnarnya teyn patut bersyukur sbb tak jadi pape kat diri teyn.

lelaki tu mmg bermasalah la. sorry ^__^

anyways thanks ya join segmen :)

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

sesuatu yang kita rasa milik kita belum tentu milik kita ..:)

tentu ada hikmah ...bersyukur lah ..

move on buddy!


excellence!

PORUMAN said...

biasala tu pts cinta... try to be relax ye... lama2 tu akn lupe jugak..

Afiq Ryunosuke said...

gramatis tul citer cik teynteyn tu....

AIEN NOT ALIEN said...

sekali baca da macam drama...tapi itulah realiti..kerana cinta macam2 episod muncul dalam story line hidup kita...tragis2 pun...semoga happy ending ok dear......hihi..

Aku Afzal said...

hmm..berbelit cinta teyn ni ye?dah macam cerekarama kan?

#xpe..skarang teyn bahagia kan? :)

FYA PELANG! said...

huh. tergamam aku membacenye -____-"




huh. sykur tak jadi pape kat awak :/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers