Saturday, July 16, 2011

Otak kau negatif

Harap maaf ini adalah entry luahan perasaan. Kepada sesiapa yg xbuleh baca ni, rasa loya2 tekak tu sila pergi toilet skarang, nnti tercicir susah pulak=.="
Bukannya apa sangat pon, teyn just xsuka sangat la dengan orang yg asyik berfikiran negatif ni.. tak penat ke asyik pikir negatif2 je pastu diri sendiri yang sakit hati~
Contoh2 situasi org berpikiran negatif:

Contoh 1
Pakwe: Saya nak keluar jalan2 dengan kawan kejap.
Makwe: Ohhh ni mesti nak pegi mengorat makwe lain
Lalu terjadi lah pergaduhan dunia ketiga~

Contoh 2
Pakwe: Kenapa i tepon u off tepon?
Makwe: Ala i kuar ngan kwn i, henpon abis bateri
Pakwe: Ahh xde, ni mesti dating ngan balak lain ni
Perang lah lagi=.="

Cubelah berpikiran positif skettt... Hati pon senang~ Cube cakap mcm ni:

Contoh 1: Ohh kesian awak kan boring dok rumah je lagipon awk dah lama xjumpa lepak2 ngan kawan2 awk tu.

Contoh 2: Ohh ni mesti ambik gamba beriban ngan membe ni smpai abis bateri tepon tu

Hah kan rase senang hati, tak resah gelisah lagi... Memang la xboleh nak berfikiran positif sepanjang masa tapi berpada2lah nak pikir negatif jeee memanjang. Sikit2 bole la, lame2 nanti org pon naik rimas dan meluat tau tak.=.="

Sekian terima kasih. Silalah komen=)

p/s: entry ni xda kaitan dgn yg idup mahupun zombie. harap maklong;P

7 comments:

saiazuan said...

yeah +ve.. slmt hubungan... blajar dr pengalamn :)

Nizam Ijam said...

jalan sini tengok model :P


” Nizam Ijam Dot Com”

wan_cikgumuzik said...

sangat faham dengan entri nih... dan lagi satu, tukar laa password FB.. lalalalalla..

Aku Afzal said...

haa!!ni buat entry ni..mesti u nak kutuk2 pasal i tak sporting.Binci!Binci

#lalu terjadilah perang dunia ke-4 :P

Noor said...

hohoho.....mmg r....hidup nie ada kalanya kita berfikiran negatif gak.....hihihi...

Afiq Ryunosuke said...

yup~~
fikir positive je la~~
baru aman dunia :)

She's Gee said...

hah.. betul sgt la tu.. ni tak, bile teroff nfon je nak bising2.. sadis betul la negatif x bertempat ni.. huhu.. :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers