Thursday, July 21, 2011

Putus cinta

Putus cinta, semua orang mesti pernah rasa kan?? Kecuali klau korang xbercinta, mmg xrasa lah putus cinta.
Bercinta punya sakan, bila kena tinggal sedih dan kecewa x ingat dunia. Kadang2 tu ego, xnk ngaku, blagak happy sokmo depan member.. Tapi ade beberapa perkara kurang cerdik yg org putus cinta slalu wat (maklong lah otak dh xboleh pikir sgt, paham sgt):
- kelar tangan pastu amik gamba letak kat facebook. tak pon amik gamba mata tgh mnangis jdi profile pic kat fesbuk.
-update status kaw-kaw dkt mana2 laman sosial, blog tak terkecuali;P
-menangis 2hari 2 malam (mcm pakej percutian) tnpa henti smpai disumpah jadi panda
-merayu2 sambil hingus menitis2 ke lantai supaya diterima balik
-terkeluar carutan seperti WTF(what the fish) dan CB(cheeseburger) menyalahkan takdir=.="
-gedik ayam dan2 ubah prangai. yg pompuan pkai tudung trus bukak, yg laki xpenah isap rokok dan2 smoke the ganja evryday;P
-ubah angin.. tukar selera ke jantina yg sama
-balas dendam.. try wat org len rasa sama cam kita rasa..
-bunuh diri<---hok ni mintak simpang.. shortcut pi neraka>.<

kalau mcm ni buleh buat...hehehe


Patutnye wat mcm ni:
-Wat2 busy smpai lupa. Contoh gi tgk bola ngan member smpai ngantok, balik umah trus tido.
-ce citer masalah kat member. Cerita se-detail mungkin dar A-Z, lantaklah org nk kata membuka pekung di dada pon... janji puassss~
-Rasa nak maki dan carut, jgn maki takdir. Sila call ex korang tu dan marah la semarah marahnya wlaupon sedikit sbanyak korang pon bsalah smpai perpisahan tu brlaku
-silalah delete smua gamba2 berkepit2 anda dari pesbuk mahupun mana2 social network. Untag gmba berkepit yg dh ditag, delete msg2 cintan cintun. Watpa simpan kalau dah x sayang?
- xperlu la nk delete fren/block.. mna tau nntikorang kawan biasa ngan dia kan segan plak nk add dia blik
-Tahanlah nafsu nak stalk tu skett.. makin stalk makin tambah rindu..pencen jadi stalker kejap!

Hah tu je lahhh tp sbnarnye ade byk lagi... Kita kena ingat, kadang-kadang yang kita kasihi tu tak kan jadi milik kita selamanya. Percayalah ada jodoh yang lebih baik untuk kita kalau perpisahan terjadi. Kita akan bertemu dengan orang yang bukan jodoh kita berkali-kali sebelum ditemukan dengan jodoh kita sendiri.

Maceh sudi baca;P

11 comments:

Cik TeN10 said...

org yg pendek akal je akn amik jalan mudah dlm apa saja mslh.. ^^

Mohd Izzar said...

haha..sgt kelakar..penah buat jgk cmnie..ingt balik kelakar la plak..
apa-apa pun, itu kngan dlu..skg da matang da ckit..hehe

wan_cikgumuzik said...

pernah jadi stalker satu masa dulu... sangat sakit...

-janda putrajaya-

harap maklong.. nanti abg cite ok..

sakitnya sampai sekarang rasanya... :P

apek poyo said...

hahahaa..kalau bab cinta ni..semua luar minda...
dah kena br nak ternadah

kutoOobambOo / ericoanaci said...

LIHAT MCM KUTOOO NI SINGLE LAGI.. BELUM TERPIKIR NAK BERCINTA LAGI..

shayunk said...

funny that picture !!
hahahha

Aku Afzal said...

teyn putus chenta ke ni?haha :D

teynteyn the doll said...

cikten10: yeppp betoi tu

cikguwan: stalker terhebakkk!! haha

apek: aceceyhhh dr love;P

kutooo: nnti masenye smpai lah^^

shayunk: jgn tiru aksi itu di rumah haha

afzal: mane adelahhhh

Khairil said...

rasa mcm satu blog bergegar tgk gambar kartun tu..haha

Terbelog said...

gambo tu
terasa` la teyn he3
sakiiiittt

faY said...

alamak kejam gamba 2.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers