Wednesday, June 1, 2011

Macam macam ada!

Sebelum bace korang kene sebut tajuk tu mcm pakcik astro dulu~

Waa dah 3 hari x wat entry..lame kn, rindu x? rindu x? (perasan la ade org rindu die padahal follower secip0t je =.=”) Biasela blog ni bru setahun tomato eh silap, jagung (dok teringat spaghetti nyum2).

Okay ni nk p0kpek pasal manusia~


Ade la satu hari ni… Company yg teyn tgh keje ni conduct satu forum on business in Pullman… Pastu time registration tu ade la satu pakcik ni dari company ape tah (kitorang smua xpenah pon dgr name company ni) So name die xde lam list n suruh la pakcik ni tulis name die~ Pastu tetibe nk melenting sbb die kene tulis name… die ckp: I don’t want to come uninvited… You all buat kerja n0t pr0fessional… For what purp0se I hire my PA RM6000 per month if u didn’t receive my reply on attendance~ Waaa sr0n0k bt0i pakcik tu marah2 kit0rang, padahal die yg reply last minute, cme nk msuk lam list of guests… Biasela lau orang dh kaye ni nk berlagak je lebih~ Pakcik2, ingat ye kaya tu skelip mate je tuhan bule tarik tau~


Haa ade plak satu ari ni.. Teyn tepon la satu c0mpany ni~~

Dengan ayunye Teyn berkata: Hello boleh sy bercakap dgn En. Usop ( Nama hanya rekaan semata2, xde kene mengene dgn yg hidup atau pon yg mati mahupun si usop wilcha soley2).

Teyn: Sy nk confirmkan ade x En. Receive e-mail invitation kami untuk present project status?

En. Usop tu p0n tetibe nk naek angin kus-kus ckp: Projek sy ni dh tutup lame dah! Kenapa nk kena present lagi!!?

Teyn: Erm, macam nil ah ye En. Nnti sy confirmkan semula dgn officer lain pasal project En. (tapi dia asyik dok ulang projek ni dh lama dh tutup~ =.=”)

En. Usop: Bukan dengan u ke yg I close project tu?

Teyn: Maaf En. Saya ni baru kat sini, saya intern kat sini~ nanti sy tanya colleague sy ye~

En. Usop: Ohhh ok la klau mcm tu…

Nasib baik Teyn sabar… kalau die menyalak, Teyn pn menyalak kan xjadi cerite~ Budi bahasa budaya kita tau (xsabit)

Pastu 1 lagi cite… Pagi tdi time naik bas Teyn dok sebelah makcik ni… Dalam bas biasela kan bising… Makcik sebelah Teyn ni tido tapi tetibe je die bangun tgok org blakang pastu marah n jerit: BISINGLA!

o.O Pastu makcik tu sambung tido lagi.. Teyn tengok je (dlm hati kate: makcik ni ngigau ke ape?) Pastu Teyn pon ape lg sambung je la tido dengan aksi kuak lentang kat lam bas tu hingga la smpai kl sentral ( nasib air liur basi x meleleh >.<)

Manusia ni mmg mcm2 kerenah, termasuk la Teyn yg suka merepek meraban ni=.=”

Yang pentingnye kite kene la pandai membawa diri masing2 ye~

Dasat betol entry kali ni panjang berjela ha membebel…

p/s dah2 xlarat nk taip dh ni, lau sesape nk sambung tambah satu page lg boleh je=.=”

5 comments:

Afiq Ryunosuke said...

^.^ best en~~
sebab tu hidup ni warna warni cam rainbow after hot rain~~
wkwkwkwk~~~

p/s : entry panjang ek????
padahal byk selangnye tu~~

| cik azeya | said...

hahaha. makcik tu ngigau lah tu.

kamu, saye kenal awk. H3P3. hehe ^^

teynteyn the doll said...

hehehe sy tau anda siapa...jgn risau anda tidak dilupakan;P

Maji_Rashid said...

hi3,,nice blog..follow me..i da follow u

teynteyn the doll said...

hihihihi tq2...sy budak baru belajar~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers