Friday, June 10, 2011

Karangan SPM

Pagi ni time dok termenung sorang2 kat dalam bas sambil merenung masa depan, tetiba teringat pasal SPM dulu..teringat pulak karangan English yg Teyn tulih dulu~

Hahaha korang nak tau x ape Teyn merepek dalam paper tu??

Teyn wat citer rekaan imaginasi sendiri… Teyn ni lau imaginasi2 ni mmg tinggi mengalahkan gunung Everest… Kesian pemeriksa paper tu mesti penin bace karangan tu…

Karangan tu pasal sorang budak ni bername teynteyn (hahaha xkenal sape tah budak tu). Pada suatu pagi die bangun tido rase sejuk sgt, hingga menggigil tulang kaki=.=” Pastu pelik la kan awat sejuk sgt, bukan kat oversea ponn.. Die pon pgi la kat ruang tamu tgk family die semue tengah tengok Malaysia Hari Ini kat TV3, pastu die pegi bukak pintu, nak tau nape sejuk sgt tdi.. Ce korang teka nape sejuk??? Ala sebab hujanlah, ape lagi, adoyai~ Tapi lam karangan ni bukan hujan biase tau, tapi HUJAN GULA2 wa cakap lu derrrr~ ye HUJAN GULA GULA, saya ulang…hahaha. Gula- gula tu warna warni plak tu (ala2 skittles), turun seperti coklat mencurah-curah ke ladang gandum=.=”

pinjam kat pakcik google

Bila tengahari, hujan gula2 tu pon berhenti dan cuaca bertuka jadi panas.. so, gula2 tadi semue jadi cair dan melekat la kat dinding2 n atap2 rumah. Xpasal2 rumah semua jadik warna-warni dek gula2 yg cair ni… budak tadi dan keluarga beliau pon ape lagi, ambik gamba posing2 la=.=” Pastu bile dah malam, hujan turun lagi… Hujan tu menyebabkan gule2 yg melekat2 kat dinding n atap rumah tu semue terbasuhhh… Esok pagi die tengok semue rumah dah kembali putih normal seperti biasa~

Hah gitulah karangan English SPM teyn(yg diringkaskan n ditranslate lam bahase melayu la).. hahaha citer ni mmg xlogik langsung, merapu je lebih same macam entry2 Teyn dalam belog ni=.=” Agak2 sape la pemeriksa kertas Teyn hahaha nasib pemeriksa baik hati bagi result yg okayyy sgt2 (I lap u pemeriksa kertas=.=”)

Korang plak tulis pasal ape?? Ke korang dh xingat? Hihihi

p/s: Lepas ni buat novel pasal hujan chewing gum la pulak… hahaha kompem xda org mau beli novel tu, buang duit~ haha

3 comments:

the only xeyra ,,, said...

wohaa ~ xsgka bule dpat idea mcm uwh ! (:

teynteyn the doll said...

tu la... sempat plak imagine2 mcm ni time exam tu wahahaha

the only xeyra ,,, said...

haha . anda HEBATT ! (:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers