Thursday, June 23, 2011

Benda korang patut buat supaya tak bosan dalam lif

Korang ni pagi2 pegi keje mesti naik lif kan2... Mesti bosan naik lif jadi Teyn cadangkan korang buat bende2 kat bawah ni ye~

1. Mase korang berdua-duaan dengan mamat mane tah, cuit bahu dia! Pastu buat2 tengok tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala korang dan jerit “Diam, semuanya diam!”.

3. Bawak kamera, amik gambar semua orang yang ada di dalam lif, posing comey2 ye~

4. Pindahkan meja kerja korang ke dalam lif. Bila ada org nk masuk, tanya diorang: dah buat appoinment?

5. Letakkan sebuah bungkusan kat sudut lif tu, bila orang masuk, tanya diorang dengar x bunyi tik… Tik… Tik… (bunyi bom la konon)

6. Buat2 jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan macam kat dalam kapalterbang. (konon cita2 nk jadi pramugari xkesampaian la ni)

7. Ketika pintu ditutup, buat pengumuman kepadasemua orang. “Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!”.

8. Bukak beg tangan korang, sambil tangok ke dalam beg tangan, tanyalah “Oksigen cukup tak kat situ?”

9. Dok diam2, jangan bergerak langsung duduk di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengar2 suara kat dinding lift dengan stetoskop(yang doktor letak2 kat dada korang tu)

11. Buatlah garis kat lantai sekeliling korang menggunakan kapur, pastu beritahu “Ini adalah area SAYA”

Selamat mencube ye, lepas ni mesti ramai orang nak kawan ngan korang hehehe….Have a nice day..

11 comments:

techie87 said...

no 7.... pling klasik :P

ader satu lg... g kat penjuru... wat2 mcm nak buang air... tok lelaki jer...

nice entry :P

Syazwani Amira said...

haha very nice entry...
btw,, follow you..
have a nice day ;)

teynteyn the doll said...

hahaha ce korang try buat tengok ;P

apek poyo said...

haaa..ye ramai..kat wad gila la lepas tu..hahaha

Afiq Ryunosuke said...

time tgh bersesak2 lak~~
try la kentut noise cancelation~
^.^ huhuhuh....

PapaMacho said...

Ermm... rugilah sebab Papa jarang naik lif.. =)

teynteyn the doll said...

takpe2 nanti pegi klcc boleh naik lif lame2 ;P

Pokcik Blogger Baru said...

Assalamualaikum pembuka bicara, jawablah wahai si anak dara

Pokcik klo nampak le org jenis mcm ni, sonang aje, pokcik kentut n lari.. pandai2 le korang nk men ape pon dlm lif tu..

Nota badan : pokciklah blogger baru yang kuat membuang angin di blog orang lain.. polo n dipolo

teynteyn the doll said...

waalaikumsalam~ haha kentut tu pon dikire sejenis bom ye... semua org lam lif pengsan nnti, ape pon tak bleh~

~syue~ said...

lawak glerr... menyeramkan je org lain yg dlm lif tu..hehehe

Rtp Farra Arisha said...

a bit funny. hihii :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers