Sunday, June 12, 2011

Meh teynteyn belanja korang pizza nak??

Uishhh tengah2 malam ni rase lapar pulakkk~ Hmmm kalau dh tengah2 malam ni, ape lagi, rembat maggi je lah=.="
Ala jemu la slalu sangat makan maggi nih tapi nak wat cmne xde pilihan (patutla nyany0k, xde pilihan kn0n padahal pemalas hahaha)
Haaa kite wat maggi special sket la~~ Pizza maggi! (yang ni xde delivery ye)

Bahan2 nye:
1 bungkus maggi kari, perasa lain pon bole (kalau yg pelahap tu boleh la pkai 7 bungkus ye)
2 bijik telur gred A ( telur gred A ni cemerlang punya~)
Tu je la yang perlu, kalau k0rang terrrlebih rajin bole la korang nak tambah segala mak nenek mcm sayur2 mix vege ke, sosej ke~

Cara nak wat die? Senang je... A B C pon xsenang mcm ni (nmpk beno nipunye~)
Cam biase, rendam maggi tu stakat mane yg korang suke, nk die kembang ke, kempis ke...(ade ke maggi kempis? xlogik2=.=") Tapis maggi tu. Pukul telur tu sampai lebam pastu masukkan maggi n perencah maggi tadi dalam telur tu... bleh jugak campur objek2 dan segala mak nenek lain yg korang nk campur..
Pastu gaul la semue smpai mesra (mcm teman tapi mesra).. pastu campak dlm kuali, buat bentuk bulat, mung goreng le mcm mung goreng telur dadar.. tadaaaa siap doh! Boleh ngappp terus~
Kalau ngade2 nak cantik skit, bole la amik sos ke, mayones ke, lukis smiley kat atas die~

Kan sonang~~~ Nanti kalau korang buat jgn lupe anta la kat jiran2 sebelah dan kak limah skali ye~

p/s: Tau la pizza maggi ni sedap n korang suke tapi korang jangan bantai smpai 43 peket pulak... mampuih2, kan maggi xelok utk kesihatan, banyak msg tu~

1 comment:

Afiq Ryunosuke said...

ini telur dadar la syg oit~~~
ape2 pon resipi terbaek~~
mmg jimat kos~~
^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers