Thursday, June 9, 2011

Main masak-masak cupcake


Haa nampak kat atas tu?? cupcake yg comey2 tu... Ntah ape mimpi petang2 yang syahdu ni nak cite resipi cupcake pulok..(Hormon x menentu menyebabkan mood berubah kot haha) Nak wat cupcake nih senang je derrr (hahaha riak sangat ckp senang, japgi hangit padan muke=.=")
Okeh... tuan2 dan puan2, sediakan kertas dan pen masing2 ye~ xpayah pon xpe, leh ingat ni, terrarrr la katekan~

Ni bahan2 nye (cukup untuk 12bijik cupcake)
150g butter, 150g gula castor, 175g tepung serbaguna (kira serba boleh la ni), 3 biji telur (telur ayam ye..), 1 sudu besar esen vanilla, kalau nk perasa coklat letak la 2 sudu besar koko, kalau nk perasa lain pepandai lah tambah ape yang patut ye~

Hah, semua dah ade? Ok, skang pukul telur tu, xyah smpai kembang, smpai die mix je. Pastu ambik semue objek2 lain tadi korang campur kan je pastu kacau smpai sebati (kirenye sampai diorang semue ni kamceng la=.="). Lepas dah ser0n0k kacau tu, sile lah ye masukkan dlm papercup.. Kite bakor je pada suhu 180C dalam 10 minit camtu... siap!!!

Senang je kan... ni time sambil tengok cite nora elena pon korang bleh buat, xpayah tunggu iklan pon boleh haha... Ape2 pon good luck dan selama mencuba ye!

p/s: sape yg try tu komen lah ye...hihihi kot2 xjadi mampuihhhh aku=.="

1 comment:

Lieyda said...

mmg sgt senang :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers