Monday, June 20, 2011

Bioteknologi

Korang nak tau tak?? Dulu teyn nak sangat2 amik medic, nak jadi doctor la kononnye… Macam glamour dan hebat je bunyi Dr. Nur Fathin kan kan, mengalah kan keglamouran dR Rozmey.. Tapi, apakan daya tuhan penentu segalanya (aceceyh, berdrama pulak).. Nak wat camne time apply tu mintak dah nak ambik perubatan la, bioperubatan la tapi pakcik2 dan makcik2 dekat kementerian pengajian tinggi tu semua dok sepakat membawa berkat nk bagi teyn ambik bioteknologi, teyn pon layanzzzzz je la~~

Bile dengar bioteknologi, mesti korang dok bayangkan teyn dok klon baby… Bukan bukan bukan dan tidak sama sekali.. Ish ish ish, tak baik bersangka buruk tau~~ Klon manusia tu sebenarnye dah melanggar etika dalam bioteknologi~~ Bioteknologi ni salah satu kelebihannye adalah meningkatkan penghasilan makanan contohnya I don’t want banana to fruit two time tapi dengan bioteknologi, kini pisang boleh berbuah dua kali, nak 4 kali pon mungkin boleh.. Dengan bioteknologi ni, dapatlah memenuhi kehendak selera besar korang yang suka melantak sampai 7 pinggan dengan gelojoh sebab makanan xcukup(banyak sangat orang kat dalam dunia ni tu x cukup tu)~~ Kitorang jugak dapat ubah DNA lembu supaya dalam susu die tu ade insulin yang digunakan untuk merawat makcik2 pakcik2 yg menghidap kencing manis, xperlu suntik lagi, minum je. Banyak lagi kebaikannya, xlarat lah teyn nak membebel banyak2 malam ni, nnti orang kata teyn sasau =P

Orang yang ambik bioteknologi ni sama la jugak macam atok2 dan nenek2 di kampong yang bile anaknye ajak datang rumah, mereka akan kata: nanti sape nak bagi ayam ngan itik aku makan~ Orang bioteknologi pulak akan jadi panas muntut dan tak senang duduk sebab risaukan bakteria2 yang mereka bela takde siape nak bagi makan… bakteria yg good2 je tau, bukan yang noty2 hehehe~

Tengok2, kan cantik bakteria ni~

pinjam pakcik google punye

6 comments:

Mohd Firdaus said...

so xpat agi lh nak guna pepatah pasal pisang tu, coz syg boleh buat pisang berbuah bkali2...

ecah mashuri said...

heee...suka gak bioteknologi nih.tp apekan daya.result xcemerlang.;p

teynteyn the doll said...

syg: hehehe tukar peribahasa macam karamsingh walia

ecah: ala boleh2 nak seribu daya, xnk seribu dalih hihihi

Khairil said...

biotek sungguh hebat...hehe

Terbelog said...

patut la ada pepatah pisang berbuah dua kali :) teynteyn la pya keje haha

teynteyn the doll said...

khairil: gap0 yg hebatnye??
terbelog: biase la nak geng dgn karamsingh walia, kena buat pepatah sndiri hihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers