Saturday, June 18, 2011

Tahu tak??

Haiii semuee... ari ni teyn buat entry lambat sikit sebab dari pagi tadi sebok attend bengkel keyakinan dan penampilan diri oleh Dara.com (hahaha konon nak jadi wanita anggun)
Nanti Teyn dah dpt gamba2 teyn wat entry pasal bengkel tu ye~
Wat mase ni teyn mengarut2 dulu, menambahkan ilmu korang hehehehe

Korang tahu tak:
1) Air sirap merupakan salah satu bahan asas nk bina helikopter mahupun kapal terbang. (teyn tau yang ni korang slalu dengar kan kan). sebab pembina helikopter tu perlukan air sirap nak ilangkan letih. Jadi hargailah air sirap yang anda temui di majlis2 perkahwinan ye, jangan cerewet xmau minum air sirap.
2) Kereta yg dipandu selaju 220km/j xketahuan hala xdpt potong kereta berkelajuan 40 km/j (org tu siap boleh jelir lidah bwekkk xdapat kejar~). Sebabnye dua2 kereta ni dipandu dari arah bertentangan=.="
3) Kalau lam bahasa inggeris, pakcik2 yang nyorok2 kat pokok nak ambik gambo artis tu dipanggil paparazzi. Tapi dalam bahasa melayu, papa Razi merupakan bapak kepada budak bernama Razi (tu lah pentingnye english education~ xsabit)
4) Magnet merupakan logam yang juga dipanggil besi berani. Magnet menarik besi2 ke arah nya. Namun begitu, orang yang diupah tarik kete tu bukan magnet ye.
5) Bile cicak cak cak sedar yg die diekori oleh sesuatu, die akan putuskan ekor die. sebab tanpa ekor, die xkan diekori lagi~
6) Manusia normal xbuleh sentuh telinganya sendiri menggunakan siku.. (lau boleh tu mu xnormal, xtau la mu species ape~)
7) Burung dpt balik kat sarang dia walaupon dah jalan jauh2 beriban2 kilometer sebab setiap sarang diorang ada alamat sendiri..
8) Perkataan lempeng dan tempeleng hampir sama tapi berbeza rupa bentuk. Tapi orang yg kena tempeleng tetap boleh makan lempeng bila lapar..
9) Gunung berapi berusia 300tahun disahkan masih aktif untuk melet0p. Tapi api elektrik rumah x akan aktif kalau xbayar bil 3bulan.
10) Ahli sains seluruh dunia bersepakat jika nasi ayam dimakan sewaktu lapar, perut kita akan mengalami satu tindakbalas yang berupa kekenyangan. Nasi ayam juga boleh digunakan sebagai ubat untuk menggembirakan hati kita bila nasi ayam yang dimakan itu dibelanja oleh kawan kita.

Dan tahukah anda bahawa hampir kesemua pembaca post entry ini telah mencuba untuk menyentuh telinga menggunakan siku.

Semoga berjaya menyentuh telinga pakai siku~~~

7 comments:

Lieyda said...

thanks for sharing dear. br je td minum sirap limau. best haha

zarulfarhana said...

hahhah...cm thu ja. try gak ga siku
comei la hamster tue..ska bg dia mkn

Miss A said...

alamak,kantoi!memang org ada try buat td.Hihi

teynteyn the doll said...

Lieyda: wauu kamu boleh la buat helikopter nanti hehe
zarulfarhana: bagilah makan byk mana pon, hamster tu badan maintain mcm mak dara ;P
miss a: hihi gotcha!

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

Terbelog said...

no2 tu x blh tahan hehe. bertentangan rupenyer

Afiq Ryunosuke said...

^.^ penuh info ler....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Umur belog teyn ni

Daisypath Friendship tickers